Turistinformation om Sverige

Om man behöver turistinformation om Sverige så finns det flera hundra olika turistbyråer till din tjänst. Olika turistbyråer fokuserar på olika typer av aktiviteter och platser så vilken du ska vända dig till beror till stor del på vad det är du är12.03.12-ast-ft-girl-reading-map-40600070_582_388 ute efter att göra. Om du inte riktigt vet vad det är du vill göra, utan du kanske vill försöka ta reda på just detta, så kan du exempelvis besöka en sida som sverigeturism.se som listar över 400 olika byråer man kan vända sig till och beskriver vad de kan göra för dig.

Visitsweden.com är den officiella hemsidan för turistmålet Sverige. Här står allt på engelska för den utländske besökaren och här beskrivs de olika delarna av landet, olika typer av aktiviteter som man kan hitta på, olika typer av boenden, priser på boende och guidade turer för turister. En väldigt snygg och organiserad sida att besöka som dessutom erbjuder dig nyheter om vad för typ av evenemang som pågår just nu samt nyheter i största allmänhet.

Sen finns det andra alternativ. Sidor som till exempel turistmal.se erbjuder en funktion där du kan ange var du åker ifrån och var du har tänkt resa. Sedan listas aktiviteter, boenden och platser att äta och dricka. Reseplaneraren kallas den och den kan vara väldigt bra om du vill ha lite snabb information om en plats du har tänkt åka till, hur du åker dit, transporteringsalternativ samt hur lång tid det tar att komma fram. Dessutom öppnar den alltid upp en karta åt dig som gör det lättare att se vägen från din position till ditt tänkta resmål.

Det finns alltså en hel del hjälp och information att hitta på nätet vad det gäller att resa i Sverige. Oavsett om du är svensk eller utländsk besökare så finns det något för dig.