Sveriges mest underskattade resmål

Det finns en hel del attraktiva resmål i Sverige. Många sidor på nätet listar vad man måste se om man besöker Sverige. Många potentiella besökare går in och läser på dessa sidor och får information om vad som är viktigast eller mest intressant att se. Men vad som lätt händer när man gör topp 10-listor för turister är att man glömmer bort en hel del annat som är intressant. Allt kommer inte med på dessa listor, så det finns en hel del att se utanför dessa som är och förblir underskattat. Det finns framförallt några stycken sådana mål som vi tycker är mest underskattade av alla:

  • Safari i Strömsund

Trodde du att du bara kunde åka på safari i Afrika? Då trodde du fel. Även i Sverige har vi en hel del fascinerande vilda djur som är värda att se. I Strömsund kan du åka på “svensksafari” där rovdjursspaning och viltskådning numera är populära ord uppe i Jämtland. På temaupplevelser.se kan du få mer information om detta.

  • Sälsafari i Bohuslän

Ytterligare en svensk safari! Vad går denna ut på då? Jo, här åker man ut på västkustens skärgård och tittar på knubbsälar som solar på klipporna. Man får även lära sig en hel del om havet och sälarna. Gå in på www.vastsverige.se för att läsa mer!

  • Kungsleden

Kungsleden mellan Abisko och Hemavan är ganska känd i världen. Trots att många känner till den så glöms den lätt bort eller underskattas. Leden är 400 kilometer lång och är kanske en av världens bästa vandringsleder då den går igenom varierat landskap via 4 nationalparker, grönskande fjällhedar, sjöar, höga och fina toppar samt flera små fjällbyar. Gå in på svenskaturistforeningen.se för att få reda på mer!

Sverige har som sagt mycket att erbjuda men det är inte alltid lätt att veta var man ska leta efter guldkornen. Google är din vän, som man brukar säga. Sökandet betalar sig i slutändan!