Sightseeing i Stockholm – Några saker att överväga

Så du ska på sightseeing i Stockholm? Bra beslut! Det finns många olika alternativt att välja här. Det beror delvis på vad man vill se, hur mycket tid man har och vad man är för typ av person. Så vad finns det för alternativ? Ett sätt att se huvudstaden Stockholm är att hoppa på en klassisk “hop on hop off”-buss, med andra ord en vanlig sightseeingbuss. På detta vis får man ofta en ganska grundläggande vy och genomgång av staden, i form av en turnéledare som berättar om sakerna som ni åker förbi.

Om bussturen låter ointressant så kanske du ska välja en båt istället? Båtturen mellan Gamla Stan och Djurgården är en väldigt populär rutt, dock oftast utan någon typ av reseledare. På dessa båtar kan du istället njuta av utsikten över vattnet och varför inte en öl från en av båtarnas barer? Denna båttur tar man oftast om man är på väg till Gröna Lund, vilket gör turen till ett ypperligt tillfälle att både se en del av staden och besöka Sveriges mest populär nöjespark på samma gång!

Ett annat väldigt bra alternativ för att se Stockholm är helt enkelt att promenera. Stockholm har hur många trevlig promenadrutter som helst och det är egentligen bara att börja gå så sköter sig resten av sig självt.

Vad man kan tänka på rent generellt vad det gäller sightseeing i Stockholm är att vissa delar av staden är mer värda att se än andra. Platser som kommer högt upp på listan är Stockholms skärgård, Gamla Stan, Södermalm, Kungsholmen, Norrmalm och kungliga Djurgården. Vad man kanske inte nödvändigtvis behöver besöka i brist av tid inkluderar platser som Söderort, vissa delar av Solna, området kring centralen, Västerort och de flesta förorter runt om. Kontakta en turistbyrå för mer information och för att enklare bestämma dig för vad du ska se.