Platser att besöka i Sverige

Vad bör man besöka för platser i Sverige? Vad är värt att se och uppleva? Vilka platser sticker ut ifrån andra? Ett uppenbart förstahandsval kan tyckas vara Stockholm. En av de mest vackra huvudstäderna i Europa, med allt vatten och alla gamla hus. Man brukar kalla Stockholm för Skandinaviens Venedig, vilket stämmer reladownloadtivt bra som beskrivning. Denna stad är framförallt härlig att besöka på sommaren, då vattnet gör sig bäst denna årstid, men även för att folk blommar upp på gatorna. Efter en lång, kall och mörk vinter så blir folk som pånyttfödda varje gång sommarsolen börjar skingra sig igenom molnen igen.

En annan plats som är värd att besöka är Norrland i största allmänhet. Det vill säga den nordligaste delen av landet. Här hittar man fantastiska berg för skidåkning och skogar för snöskoteråkning. Man kan här även uppleva det relativt kända fenomenet midnattssol. I de nordligaste delarna av Norrland så har man sol kl 12 på natten ända från maj till mitten av juli. Det är ganska häftigt att uppleva! Dessutom är det ganska unikt för länder som Sverige och Norge.

Sist men inte minst så får vi ju inte glömma de södra delarna av Sverige. Kuststäder som Göteborg, Helsingborg och Malmö erbjuder en hel del trevligheter framförallt på sommaren. Här kan man gå till stranden och bada, eller sitta på fantastiska uteserveringar i solen och sippa på en drink eller besöka de olika hamnarna och åka på båtturer.

Sverige har en hel del trevligt att erbjuda. Med de fyra årstiderna så öppnas det upp för möjligheter till olika typer av aktiviteter året om. Dessutom är det ett relativt stort land till ytan så det finns mycket spännande land att utforska, särskilt uppe i norr. Kultur och personlighet skiljer sig dessutom en del mellan de nordligaste och sydligaste delarna av landet och det kan vara värt och lärorikt att uppleva dessa skillnader.