Om oss

Vem älskar inte att resa? Om man inte älskar att resa så borde man börja, för man går miste om en hel del! Man behöver inte ens åka utomlands! I vårt underbara och avlånga land Sverige så finns det en hel del saker att göra och en hel del vackra och intressanta platser att besöka, under alla årstider. Norra Sverige erbjuder högt landskap och snö. Södra Sverige erbjuder stränder och mode. Mitten av landet med Stockholm i spetsen erbjuder allt ovan och mer därtill. Denna sida dedikerar vi till att ta fram det bästa med Sverige, ur ett reseperspektiv. Vi vill informera om platser och aktiviteter, både för våra svenska invånare och för våra utländska besökare.

Här kan du få en hel del varierande resetips, läsa om vad som är bra respektive dåligt, få länkar till sidor där du kan boka dina semesterpaket, läsa om vilka mässor du kan gå på, läsa om vilka resmål som passar hela familjen, få hjälp att välja vilka resmål som passar yngre och äldre samt generell information om kända och vackra platser.

Vi brinner för turism och resor då vi anser att resande är något som är både kul, intressant, fascinerande och lärorikt. Framförallt så anser vi att resande är något som gör att människor växer. Att bli stimulerad av nya miljöer, nya kulturer och nya ansikten samt att bli exponerad till upplevelser som för en själv är helt nya och unika får en att vidga sina perspektiv och fylla sin personliga och osynliga väska som vi alla bär på. Denna väska är där de personliga erfarenheterna fylls på. När man reser fyller man automatiskt på denna “erfarenhets-väska” och som ett resultat blir man “mer” som människa.

Turism är dessutom en väldigt viktig och ofta underskattad del av näringslivet i Sverige och vi har för avsikt att få upp ögonen på folk angående vad Sverige har att erbjuda turister och de egna invånarna. Vi tror att du kommer få ut något bra av att läsa här!