Möjligheter inom resa och turism i Sverige

Om man vill jobba inom rese- och turistbranschen i Sverige så finns det en hel del möjligheter. Stockholm är nog det bästa alternativet. Företag som Strömma som anordnar båtturer runt om i staden är bra alternativ att söka upp om man siktar på att försöka få in en fot i denna bransch. Den populära och fantastiska skärgården i Stockholm öppnar upp för en hel del möjligheter att starta sitt egna företag som tar ut folk på turer kring Stockholms vatten. Nackdelen här är väl att dessa turer funkar bäst på sommaren och det kan vara svårt att få det att gå ihop på vintern, då det delvis är svårare att åka båt och delvis svårt att locka ut folk i kylan.

Dessutom finns det en hel del företag i Sverige som sysslar med turism i utlandet. Språkresor är ett populärt koncept, där man tar ut ungdomar på en sommarresa under några veckor där de går i skolan och får uppleva den utländska kulturen i en tidig ålder. Företag som EF och STS anordnar språkresor till Malta, Storbritannien, USA, Frankrike, Japan och Spanien. Här finns det spännande möjligheter att jobba som reseledare och annat.

Ytterligare en god möjlighet för svenskar är att jobba som reseledare utomlands, för utländska turister. Svenskar ses ofta som ett berest folk som attraherar och blir därmed ett populärt alternativ för utländska resebyråer att använda i reseledningssyfte och andra liknande syften. Varför inte jobba som skidlärare i Österrike, surflärare i Portugal eller kanske hotellbartender på Malta? Som tur är för svenskar så är det relativt enkelt att få jobb i andra länder, delvis p.g.a vad som nämndes ovan men även tack vare våra lagar och regler vad det gäller visum och samarbeten med andra länder.

Att jobba inom hotell och resebranschen är väldigt givande. Möten med andra människor från andra kulturer och en exponering för nya miljöer är bra recept på utveckling av personlighet och en snabbskjuts i graderingen av erfarenhet i ens liv.