Kända platser att besöka i Sverige

Om man gillar historia så är Sverige definitivt en plats att besöka. Det finns flera intressant historiska attraktioner såsom gamla byggnader, gamla platser, museum och annat som lockar historiefanatikern. Mycket är bevarat sedan medeltiden och vikingatiden och det finns mycket att lära sig.

En av de mest kända platserna som folk ofta besöker är Borgholms slott på Öland. Detta slott byggdes på 1200-talet och är numera en så kallad slottsruin. Slottet förstördes under kriget mellan Sverige och Danmark på 1500-talet men börjades sedan återuppbyggas igen men fortsatte dock att invaderas fram och tillbaka av danskarna fram till freden år 1613. Senare bröt krig ut igen och slottet, som aldrig riktigt blev återuppbyggt, är därmed en viktig symbol för dessa historiska händelser.

Gamla Stan i huvudstaden Stockholm är en av de äldsta platserna man kan besöka i Sverige. Kanske det mest populära turistmålet i Stockholm kallades “själva staden” på 1200-talet och var den viktigaste och mest centrala delen i landet. Stortorget i Gamla Stan är platsen där välkända Stockholms blodbad ägde rum år 1520. Riddarholmens kyrka är en av de äldsta byggnaderna i Stockholm och är en mycket vacker och religiös plats att besöka i gamla stan.

Vasamuseet på Djurgården i Stockholm är ett museum för det gamla Vasaskeppet från 1600-talet: ett krigsskepp som var ämnat åt 300 soldater i kriget mot Polen och som sjönk på sin första åktur år 1628 då många människor dog. Det som är speciellt med detta skepp är att det är det enda överlevande skeppet från denna tidsera. Museet är dedikerat till att lära dig om allt om skeppet, varför det byggdes och hur.

Det finns många fler kända och historiska platser att besöka i Sverige. Staden Visby på Gotland är en annan krigshärjad plats från medeltiden där man kan bevittna ruiner och annat från denna tidsera. Det finns dessutom en mängd andra intressanta museum och gamla kyrkor runt om i landet som är värda ett besök.