Dags att sätta Sverige på toppen i din resechecklista för 2016

Semestern börjar närma sig med stormsteg. Du kan knappt vänta på att få åka iväg! Det liksom kliar i dina fötter. Stämmer denna beskrivning in på dig? Du har kanske tänkt att du måste åka utomlands eller långt bort för att kunna njuta av en semester. Men tänk om det inte behöver vara så? Tänk om du kanske inte ens behöver lämna landet för att få din drömsemester? Att
semestra i Sverige är alldeles för underskattat på många håll. Sverige har så väldigt mycket trevligt att erbjuda, men det glöms lätt bort om det är här man bor under resten av året. Man får den felaktiga idén om att man måste åka långt bort för att få sitt “break”. Det kan stämma i vissa avseenden, men om det helt enkelt är semester du är ute efter så finns det väldigt mycket att hitta på hemmaplan!

Varför du ska välja Sverige framför utlandet

Det finns några olika vettiga anledningar till varför man ska välja att åka på semester i Sverige, som svensk, istället för till utlandet. En anledningen är miljön. Om du reser inom Sverige så kan du välja bil eller tåg istället för flyg vilket är mycket bättre för miljön.

En annan anledning är att det blir billigare! Faktum är att du kan ha en lika bra semester här som var som helst, då den utslitna klyschan “det blir vad man gör det till” stämmer rätt bra även när det gäller semester och var man semestrar. Så länge du inte kräver exotisk värme så kan du hitta underbara sandstränder, aktiviteter, restauranger, hotell och människor på flera håll i landet.

Sist men inte minst så kan vi ju nämna att om du väljer att åka på semester i Sverige så gynnar du turismens näringsliv i vårt land vilket är med och bidrar till en bättre ekonomi på sikt.
Publish after the paragraph ending with: Men tänk om det inte behöver vara så?

När det är dags för semester laddar många svenskar inför att åka utomlands för att få den där riktiga drömsemestern. Det behöver verkligen inte vara fallet då den semestern också går att få i Sverige. Det är lite som att spela på nätcasinot Jackpot City istället för att ta en bensinslukande bil dit. Miljömedvetet med andra ord.