Att resa med barn till Stockholm

Att resa med sina barn och hela familjen till Stockholm är en fantastiskt bra idé oavsett vem du är eller vad du gillar. Stockholm har något att erbjuda alla. Vad det gäller barn så finns det några uppenbara alternativ som man kan välja på, som är garanterat att få dina barn att bli nöjda och glada. Vi listar här ett par av våra bästa rekommendationer.

  • Gröna Lund

Det mest självklara på listan. Vilket barn gillar inte ett nöjesfält fullt av karuseller, sockervadd, musik och glada färger? Gröna Lund är ett av de bästa nöjesfälten i Skandinavien och troligen det absolut finaste. Nöjesparken slog upp dörrarna redan år 1883 på kungliga Djurgården, en ö mitt i staden Stockholm. Med vatten längs ena sidan av parken så kan man sitta och njuta av en glass på någon av bryggorna. Man kan gå på konserter, både för barn och för vuxna och man kan åka några av de mest populära karusellerna i landet.

  • Skansen

Ett annat uppenbart alternativ är ju Skansen! Då även detta ligger på Djurgården så bäddar det för en heldag på denna vackra ö någon gång under sommaren. Skansen är Sveriges största djurpark. De flesta barn älskar djur och på Skansen kan man se alltifrån älgar och spindlar till små apor. Dessutom anordnas Allsång på Skansen vilket kan vara ett väldigt trevligt alternativ till evenemang för hela familjen. Om man inte är här under sommarmånaderna så är Lill-Skansen ytterligare ett alternativ. Här kan barn bekanta sig med djur och natur året om!

Sedan finns det ju en hel del annat att hitta på med sina barn i en stor stad som Stockholm. Varför inte vandra omkring någonstans längs vattnet med en varsin glass i handen? Eller vad sägs om att åka till Skeppsholmen och bada? Ta med dina barn till Stockholm och vi kan nästan lova att ni kommer att få en trevlig upplevelse.